Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun inşaatı 2005 yılında tamamlanmıştır.2006-2007 öğretim yılında eğitim öğretime başlamıştır.İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB)´nın katkılarıyla yapılmıştır.Okulun arsa genişliği 7.382 m2´dir.Etimesgut ilçesi Süvari mahallesi 1735.sokak üzerindedir.Okulumuzun adını ,yapımında katkıları olan İMKB ve bulunduğu mahalleden almıştır.Okulumuz 2007-2008 öğretim yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen "Temiz Okul , Sağlıklı Okul Projesi"kapsamında "Beyaz Bayrak" ödülünü kazanmıştır.

OKULUMUZ TARİHÇESİ

İMKB Etimesgut Süvari Ortaokulu binası, İMKB tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Okulumuz tek bir bina olarak bodrum, zemin, 1,2 ve 3. Kat olmak üzere 5 katlı, 20 derslik, 2 Anasınıfı, 1 Müzik Sınıfı,1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Teknoloji Tasarım Sınıfı,1 Fen Laboratuarı,1 tane Çok Amaçlı Salon ve 1 Kütüphane olarak tasarlanmış ve ona uygun olarak yaptırılmıştır.

Okulumuz ismini içinde yer aldığı Süvari Mahallesi ve yapımında katkısı olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sından almıştır.

Okulumuz 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında yaklaşık 300 öğrenci ile İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Okulumuzun öğretmen ve idari kadrosu ise 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında tamamlanmıştır.

Okulumuz çevresi nüfus yerleşimi açısından istihap haddini doldurduğu için öğrenci mevcudumuzdaki değişkenlik durağanlaşmıştır. Okulumuz şu anda yaklaşık 1000 civarında öğrenciyle eğitim-öğretimine devam etmektedir.

Okulumuz bahçesi yeni okul binası inşaatından dolayı küçülmüştür. Okul bahçesi yeterli büyüklükte değildir. Okulumuzun yeni ek binası 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmış bulunmaktadır.  Okulumuzda halen 4 idareci 92 öğretmen görev yapmaktadır. Normal öğretim (tam gün) yapan okulumuzda sınıf mevcutları ortalama 20-25 arasıdır. Okulumuzun akademik başarı seviyesi her geçen yıl yükselen bir grafik çizmektedir.

Yeni Binamızın açılması ile derslik sayımız 46 derslik, 2 Fen Laboratuvarı, 2 BT sınıfı, 1 Kantin, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Konferans Salonu,  Akıl ve Zeka Sınıfı, 3 Özel Eğitim Sınıfı, 3 Spor Salonu, 2 Kütüphane, 2 Müzik Sınıfı, 1 Görsel Sanatlar Sınıfı, 2 Öğretmenler Odası, 1 Veli Görüşme Odası bulunmaktadır.

Yayın: 09.11.2017 - Güncelleme: 10.10.2023 10:44 - Görüntülenme: 1366